Procurorii au dat solutie de neincepere a urmaririi penale in cazul accidentului in care a fost implicat premierul Tariceanu. In urma cercetarilor, procurorii au stabilit ca incidentul rutier a fost produs ca urmare a deraparii motocicletei conduse de premier, fapta sa nefiind prevazuta de legea penala.

Intr-un comunicat se arata ca "procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus neinceperea urmaririi penale in cauza constituita ca urmare a evenimentului rutier in care a fost implicat, la data de 25 iulie 2006, premierul Tariceanu”.

In comunicat se mai precizeaza ca a fost efectuata o expertiza medico-legala ce a stabilit ca soferul autoturismului nu a suferit leziuni care sa necesite ingrijiri medicale.

In baza acestor date s-a constatat ca “ in sarcina lui Tariceanu nu se poate retine comiterea acestei infractiuni, fapta sa nefiind prevazuta de legea penala".

Premierul a fost implicat, in luna iulie intr-un accident de circulatie in timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca. La un viraj la dreapta a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar.

Ambele vehicule au fost avariate dar premierul si soferul Ford-ului nu a suferit leziuni.