Aflat la Baia Mare, presedintele Traian Basescu a anuntat ca scoala va incepe, cu siguranta, pe 15 septembrie. Seful statului a adaugat ca, indiferent de conditiile igienico-sanitare si de stadiul reparatiilor, scoala va incepe la timp.

"Anul scolar va incepe pe 15. Chiar si acolo unde s-au alocat sume mari pentru investitii si scoala se modernizeaza, se vor gasi solutii pentru ca elevii sa isi faca orele" - a declarat presedintele Basescu.

Totusi, sindicalistii din invatamant il contrazic pe seful statului si sustin ca vor boicota deschiderea anului scolar. Marius Nistor, presedintele federatiei Spirtu Haret a precizat, intr-o declaratie consemnata de Realitatea TV, ca "in mod cert, in data de 15 septembrie, cadrele didactice vor participa la mitingul organizat de cele trei federatii - FSLI, Spiru haret si Alma Mater.

Cadrele didactice care nu vor participa la miting nu vor participa nici la festivitatile de deschidere a anului scolar. E o forma de protest, o palma morala data politicienilor, inclusiv lui Traian Basescu, pentru felul in care au inteles sa garanteze respectarea acordului semnat de Tariceanu" - a concluzionat Nistor.