Surse guvernamentale ne-au declarat ca premierul a decis ieri desfiintarea, peste o saptamina, a Cancelariei, pentru a-l scuti de la demitere pe seful Cancelariei, Aleodor Frincu, care a recunoscut colaborarea cu Securitatea.

Aleodor Frincu a avut primul contact cu ofiterii de Securitate in 1985, dupa cum sustine, dupa ce in 1983 terminase Facultatea de Energetica, iar un an mai tirziu a ajuns diriginte de santier la Mineciu, in Prahova, unde se lucra la amenajarea hidroenergetica a unui baraj. „Dupa ce au avut loc niste alunecari de teren, a venit un CI-ist (n.r.

- ofiter de Contrainformatii) pentru a face o ancheta. Eu eram pe atunci un simplu inginer stagiar si nu stiam procedurile“, spune Aleodor Frincu.

„La dispozitie, cu toata dragostea”

Intilnirea cu ofiterul de Securitate a avut ca rezultat „trei hirtii, ce totalizeaza zece fraze“, dupa cum sustine Frincu.

„I-am zis ca pentru problemele tehnice le stau la dispozitie cu toata dragostea, dar nu pot sa le spun nimic altceva“, declara Frincu, recunoscind ca una dintre hirtiile semnate era practic un angajament prin care se angaja ca „nu va divulga informatiile cu pricina“ si i se atribuia numele de cod „Alexa“.

Celelalte doua hirtii sint note informative cu caracter pur tehnic, mai afirma acesta. Inchiderea dosarului de retea s-a produs, dupa cum spune, in 1987, an in care a inceput sa lucreze in Bucuresti, la amenajarea riului Dimbovita. Un an mai tirziu a ajuns sef al Sectiei de Infrastructura a Aeroportului Otopeni, fara ca ascensiunea profesionala sa fie o consecinta a colaborarii, dupa cum sustine.

Integral in Cotidianul