11 persoane, intre care sapte copii, si-au pierdut viata, iar alte 17 au fost ranite in urma unui atentat cu bomba, comis marti seara in localitatea Diyarbakir, din sud-estul Turciei, locuita de o majoritate kurda.

Atentatul, cel mai sangeros de la inceputul anului, s-a produs la ora locala 21,00, langa o statie de autobuze situata chiar la intrarea in parcul Baglar, care atrage seara numerosi vizitatori. Politia a anuntat ca toate victimele sunt cetateni turci, printre acestea aflandu-se si un copil de un an, care a murit impreuna cu mama sa.

Bilantul victimelor ar putea sa creasca, deoarece cel putin trei persoane ranite se afla in stare critica. Deflagratia a fost atat de puternica incat a spart geamurile cladirilor din apropiere, distrugand chioscurile si tarabele comerciantilor de la intrarea in parc.

Atacul a avut loc cu cateva ore inaintea sosirii la Ankara a unui trimis special al guvernului american pentru discutii cu autoritatile turce asupra metodelor de combatere a rebelilor kurzi din PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan).

Bomba teleghidata a explodat prematur

Potrivit unui comunicat al biroului guvernatorului regional, "bomba artizanala teleghidata ascunsa intr-un termos a explodat in timp ce era transportata la destinatie". Comunicatul nu precizeaza care a fost tinta atentatului, dar presa turca banuieste ca ar fi vorba de un complex unde se afla mai multe unitati de politie, situat la aproximativ un kilometru distanta de locul deflagratiei.

Deocamdata, atentatul nu a fost revendicat, cu toate ca toata lumea banuieste ca este mana rebelilor kurzi

Integral in Adevarul