Compania de asigurari, Astra -Uniqa a anuntat, joi, parcurgerea cu succes a ultimei etape pentru finalizarea procesului de privatizare, respective majorarea capitalului social cu inca zece milioane de euro si subscrierea si varsarea acestuia la inceputul acestei saptamani.

In prezent, capitalul social al companiei Astra-Uniqa se ridica la circa 192,7 milioane de lei (55 milioane de euro), societatea beneficiind de un numar de peste 200 de sucursale si agentii in toata tara si de un portofoliu cu peste 70 de tipuri de asigurari.

In primele sase luni ale anului 2006, compania se situa pe locul patru in privinta primelor brute subscrise la asigurari generale.

Potrivit unui comunicat, Astra a fost privatizata in anul 2002 prin vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat catre societatea Nova Trade. Noua companie a inregistrat majorari succesive de capital, realizandu-se, in avans, investitii in valoare de peste 43,6 milioane de dolari, suma care trebuia esalonata pe o perioada de sase ani de la inceperea procesului de privatizare.

Ultima majorare de capital social, de aproximativ zece milioane de euro, a fost initiata de catre Nova Trade in scopul realizarii obligatiilor de investitii din contract, a insemnat un aport de capital adus in societate de actionarul majoritar de aproximativ opt milioane de euro, diferenta de doua milioane fiind adusa de catre Uniqa Group .

Grupul Uniqa, un mare grup de pe piata asigurarilor din Europa, liderul pe piata asigurarilor din Austria, a fost cooptat ca actionar in anul 2005, in urma unei tranzactii pe piata de capital.

Uniqa este cel mai mare grup de asigurari din Austria, cu o cota internationala de piata de 28%, estimata la 35% pentru anul in curs. Anul trecut, compania a inregistrat o crestere de 25% a primelor subscrise, 91,9% din aceasta crestere reprezentand contributii internationale.