Laszlo Klarik Attila este, de joi, noul director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, fosta Sapard.

Numirea sa in aceasta functie fusese facuta prin Ordinul 453/12.09.2006 al Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Pana acum, Lazlo Klarik a fost director general al Directiei Generale pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor, unde a lucrat cu mecanismele de functionare ale fondurilor europene.

Pe langa studiile universitare de geologie, Klarik Laszlo a urmat specializari in studii europene si de management al proiectelor, cu numeroase lucrari publicate in domeniu.

El are experienta in administratia publica locala la Consiliul Judetean Covasna.

Laszlo Attila Klarik este Lector la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Babes-Bolyai, la Colegiul de Administratie Publica Sf. Gheorghe si este membru al echipei de proiect „Europenizarea structurilor regionale ale Europei Centrale si de Est. O cercetare comparativa asupra Ungariei, Poloniei si Romaniei”.

Din anul 2000 este Membru al Initiativei Central-Europene, iar din anul 2004 este conferentiar pe domeniul administratie locala si politici regionale in cadrul programului Team Europe, al Delegatiei Comisiei Europene in Romania.

Noul director general are 38 de ani si locuieste in Sfantul Gheorghe.