Stolojan e pregatit chiar si pentru excluderea din PNL. Poate fi o chestiune de zile. Paralel, partenerul sau Valeriu Stoica anunta inclusiv posibilitatea infiintarii unei noi formatiuni politice. Excluderea lui Theodor Stolojan din PNL devine tot mai probabila. Demersurile au fost deja anuntate, filiala sectorului 2 din Bucuresti de care apartine urmind sa-l puna in discutie peste citeva zile.

Desi parerile in partid ramin impartite, varianta excluderii e luata in calcul de insusi Stolojan. „Nu trebuie sa fii membru al PNL pentru a fi liberal“, afirma acesta acum doua zile.

Tot atunci, actualul consilier prezidential anunta ca nu va renunta sub nici o forma la intentia de a promova in curind o „platforma liberala“ alaturi de Valeriu Stoica si de Mona Musca. Contactat de „Cotidianul“, Stoica a plusat luind in calcul chiar fondarea unei noi formatiuni.

Un bloc politic si cu „o buna parte din PD”

Valeriu Stoica ne-a precizat ca, indiferent de opozitia actualei conduceri a PNL, platforma liberala pe care o va prezenta va avea drept finalitate formarea unui foarte mare partid de centru-dreapta. „Nu este vorba despre vreo fuziune sau despre inghitirea vreunui partid de catre altul“, a mentionat Stoica.

El a precizat ca nu este vorba despre infiintarea unui nou partid liberal, ci despre „constituirea unui puternic curent liberal“, care, intr-un bloc politic la care se va adauga PD sau „o buna parte din PD“, sa formeze o mare formatiune de centru-dreapta.

„Acestui curent liberal i se vor alatura majoritatea membrilor PNL. Cine nu vrea o sa ramina pe dinafara. Este o iluzie ca ei vor reprezenta liberalismul“, a conchis fostul lider PNL Valeriu Stoica.

Cum excluzi un fost presedinte PNL

Presedintele filialei PNL sector 2, Mihai Georgescu, ne-a declarat ieri ca martea viitoare, in sedinta conducerii organizatiei PNL Bucuresti, va fi redactata o scrisoare catre Theodor Stolojan pentru a-l convoca pe 26 septembrie la Biroul Permanent al filialei.

„Intentia noastra de a avea o discutie cu dl Stolojan nu este noua. Inca de la inceputul lunii iulie am intentionat sa purtam o discutie, pentru a vedea care sint punctele lui de vedere, si sa ne spuna clar ce pozitie are fata de partid. Nu a venit spunind ca vrea initial sa faca un tur al filialelor din tara.

Acum insa nu mai putem astepta, pentru ca sint numeroase persoane in organizatie care nu agreeaza pozitia pe care o are si declaratiile pe care le face. Drept consecinta, il vom convoca pe 26 septembrie“, ne-a declarat Mihai Georgescu.

Va fi judecat si in lipsa

Liderul PNL sector 2 ne-a precizat ca nu este exclus ca in urma discutiilor sa se propuna si o sanctiune in ceea ce-l priveste pe Stolojan. „Tinind cont ca si dupa avertismentele de saptamina trecuta dl Stolojan a avut reactii impotriva PNL, este foarte posibil ca persoane din conducerea filialei sa propuna sanctiuni.

Nu pot sa ma pronunt acum, inainte de discutiile cu Domnia sa, ce se va propune. Nu pot sti daca va fi vorba despre mustrare sau despre sanctiunea maxima, excluderea“, a precizat Georgescu.

El a mentionat ca in situatia in care Stolojan nu se va prezenta, discutarea situatiei lui se va face si in lipsa. „Ii vom trimite o scrisoare cu confirmare de primire, pentru a nu se putea spune ca nu a fost instiintat“, a precizat in final Mihai Georgescu.

Citeste articolul complet in Cotidianul