Peste 1.600 de romani s-au inghesuit sa ia credite de cateva milioane de lei cu dobanzi de circa 50% pe sase luni. Societatea de credit de consum Provident Financial Romania, care si-a inceput activitatea in luna aprilie, avea, la sfarsitul lunii august, peste 1.600 de clienti, potrivit raportului financiar semestrial al companiei-mama din Marea Britanie.

In intervalul aprilie-iunie, compania a oferit un credit unic, de 600 de lei, rambursabil in 26 de saptamani. Suma totala pe care clientul o plateste este de 901 lei, inclusiv comisioane. Provident Financial Romania a introdus, in luna august, un nou imprumut, de 800 de lei, pe 39 de saptamani.

Suma de rambursat este de 1.341 lei. Ulterior, dupa ce au imprumutat 600 de lei sau 800 de lei, clientii au posibilitatea sa contracteze un credit de 1.200 lei, scadent tot in 39 de saptamani, suma de rambursat fiind de 2.012 lei.

Costurile creditului (echivalentul dobanzii efective) ajung la circa 50% la sase luni, ceea ce nu a constituit un impediment pentru doritorii de astfel de credite. O alta caracteristica a creditului acordat de Provident este ca atat acordarea creditului, cat si colectarea ratelor se fac direct la domiciliul beneficiarului.

Filiala din Romania a inregistrat, in primul semestru al acestui an, pierderi de 1,1 milioane lire sterline, ca urmare a investitiilor efectuate pentru inceperea activitatii, se spune in raport. Investitiile totale programate pentru 2006 in Romania se ridica la trei milioane de lire sterline.

Citeste articolul complet in Gandul