Situatia de la Penitenciarul de maxima siguranta din Baia Mare s-a calmat, dupa ce conducerea inchisorii a promis ca va rezolva o parte dintre cererile detinutilor. Acestia au reclamat faptul ca sunt tratati inuman, ca sunt batuti si infometati si ca nu le pot telefona famililor.

Revolta detinutilor a reizbucnit, sambata dimineata. Acestia au inceput sa loveasca gratiile celulelor cu tot ce aveau la indemana, in semn de protest fata de conditiile din puscarie, pe care ei le considera inumane.

Intr-o declaratie consemnatat de Radio Romania Actualitati, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Valentin Munteanu a precizat ca este un protest restrans, fiind vorba despre patru detinuti care au evocat motive juridice.

"Inspectorul sef principal, Batinas Ioana, comandantul interimar al Penitenciarului, a stat deja de vorba cu detinutii si speram ca problemele dansilor sa poata sa fie cu adevarat lamurite si solutionate" - a adaugat Munteanu.

Directorul General Adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu a explicat, la Realitatea TV, ca protestul a inceput vineri seara, la ora 20.00, in urma declansarii unei perchezitii la una din camerele detinutilor. El a precizat ca detinutii poseda telefoane mobile si alte obiecte care sunt interzise intr-o inchisoare.

In acelasi timp, Dumitrascu a admis ca unele dintre problemele reclamate de cei aflati in arest sunt reale. "S-a discutat cu detinutii, au fost identificate aceste probleme", a continuat directorul general adjunct al ANP, adaugand ca astfel de proteste fac parte din viata normala a unei inchisori.