Presedintele Traian Basescu i-a decorat, sambata dimineata, la Palatul Cotroceni, pe olimpicii si campionii mondiali ai gimnasticii romanesti din ultimii 30 de ani. A fost prima data cand generatia de la Monreal s-a reintalnit in formula completa. Emotii mari cand Nadia Comaneci si buna sa prietena din anii '70, Teodora Ungureanu, s-au revazut.

"Este o mare onoare pentru mine. Multumesc colegelor care au venit special pentru mine la aceasta festivitate" - a spus Nadia Comaneci.

Potrivit NewsIn, la ceremonie au fost prezenti reprezentanti ai Federatiei Internationale de Gimnastica si ai Federatiei Romane de Gimnastica, dar si consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Bellu, precum si presedintele COR, Octavian Murariu.

Pentru toata activitatea de succes desfasurata pe parcursul celor 100 de ani de activitate, presedintele Traian Basescu a decorat Federatia Romana de Gimnastica cu "Ordinul sportiv clasa I-a". Radio Romania Actualitati transmite ca antrenorii Maria Cosma si Adrian Goreac au fost decorati de seful statului cu "Ordinul National in grad de Comandor".

Traian Basescu a remarcat faptul ca Federatia Romana de Gimnastica a adus in tara, de-a lungul anilor, peste 300 de medalii, 260 la fete si 70 la baieti, si si-a exprimat speranta ca la jocurile olimpice de la Beijing, dar si la campionatele mondiale, gimnastii romani vor fi pe podium.

Presedintele Basescu le-a multumit tuturor pentru ce au facut pentru tara, iar in final a primit din partea gimnastei de aur a Romaniei, Nadia Comaneci, trofeul Nadia Comaneci. Si, ca la orice festivitate, s-au ciocnit pahare de sampanie si s-au facut fotografii