Consulul general al Romaniei la Montreal, Ion Bogdan-Bucur a confirmat ca printre ranitii de la Colegiul canadian Dawson se afla si trei elevi romani - transmite Antena 3. Carnagiul a fost provocat, miercuri, de un tanar de 25 de ani, cu grave probleme psihice, care a patruns in scoala si a deschis focul la intamplare.

Surse medicale, citate de presa din Romania, sustin ca unul dintre adolescentii romani are cinci rani grave. Fratele sau - ranit doar la picioare, ar fi fost deja externat. Celalalt roman a fost ranit la torace si bazin, dar a fost stabilizat de medici si este in afara oricarui pericol.

Potrivit Realitatea TV, la aceasta tragedie a fost martora si o romanca, profesoara de literatura, care a povestit ca era in biroul ei cand a auzit focurile de arma. Un alt martor a declarat ca nu a vazut nicio reactie emotionala pe fata ucigasului si ca acesta tragea cu sange rece.

Reuters relateaza ca Kimveer Gill - un tanar bolnav psihic, in varsta de 25 de ani, s-a inarmat cu un pistol de 9 mm, a patruns in scoala, s-a indreptat linistit spre locul unde elevii se aflau in pauza de pranz si a deschis focul. O tanara de 18 ani si-a pierdut viata. Alti 19 tineri au fost raniti, cinci dintre ei fiind in stare grava. Atacatorul a fost impuscat de politisti.