Incepand cu anul viitor, aproape trei milioane de romani sunt asteptati sa contribuie la fondurile de pensii administrate privat. Insa, un studiu realizat de catre Centrul Parteneriat Pentru Egalitate arata ca, in acest moment, notiunea de fonduri private de pensii este cvasi-necunoscuta publicului.

Foarte putini sunt cei care au acces si se informeaza din proprie initiativa pe aceasta tema, un procent si mai mic fiind reprezentat de cei care au o optiune serioasa legata de contributia la un fond privat de pensii.

In acest context, apare ca o necesitate realizarea unei campanii de comunicare in vederea familiarizarii publicului larg cu conceptele specifice acestui sistem.

Insa, campania promotionala in vederea lansarii fondurilor de pensii private trebuie sa revina in sarcina operatorilor sau sa fie obiectul unui parteneriat public-privat?

Raspunsul la aceasta intrebare va fi oferit in cadrul Primei Conferinte Nationale de Pensii Private, desfasurate sub genericul 2006 - Adevaratul start.

Evenimentul este organizat de catre Revista de Asigurari si Pensii Private PRIMM, alaturi de CSSPP, CSA, APAPR, UNSAR, UNSICAR, UNOPC si Institutul de Asigurari si reprezinta un moment de dialog si dezbatere asupra celor mai importante aspecte ale domeniului. Editia inaugurala va avea loc luni, 25 septembrie a.c., la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti.

Partener Oficial al Conferintei este ALLIANZ-TIRIAC. Partenerii evenimentului sunt BCR Asigurari de Viata, BT Asigurari, KD Group, CERTINVEST.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, va invitam sa accesati site-ul oficial al evenimentului, www.xprimm.ro.

mihaela.circu@mxp.ro