In minutul 60 al partidei CFR Timisoara-CSM Rm Vilcea, Liga a 2a, arbitrul George Luca a chemat cei doi capitani si le-a explicat ca nu mai continua pentru ca “tot arbitrajul este o golaneala. De la promovarile in divizii, pina la influentele conducatorilor de cluburi”.

Stupefiat, observatorul meciului l-a sunat pe seful Comisiei Centrale de Arbitri pentru a-l informa asupra incidentului.

“Este un gest incalificabil. E ca si cind ar fi pilotat un avion, iar el, pilotul, s-a dat jos, fara sa-i pese de pasageri”.

Gheorghe Constantin, presedinte CCA

“Cine este Luca asta? Nimeni n-a auzit de el, nimeni. Este un nobody! A vrut si el sa se dea interesant, sa se vorbeasca despre el”

Mihai Stoica, manager general Steaua

“Incalificabil. Era platit sa arbitreze, nu sa faca asa ceva”

Florin Halagian, fost antrenor

George Luca, 32 de ani, acuza sistemul de promovare a tinerilor arbitri, care scot “in fata” doar fiii fostilor cavaleri ai fluierului sau persoane “capabile” sa isi cumpere locul intr-un esalon superior.

“Opozitia” a speculat momentul.

“Daca s-a dat jos din avion, inseamna ca arbitrajul era in aer. Si acolo a ramas”

Marcel Puscas

“George Luca? Il cunosc, este un baiat rafinat si facea arbitraj din pasiune”

Ion Craciunescu, fost presedinte CCA

Desi vorbesc saptaminal despre erori grave si vicieri de rezultat, conducatorii au uitat subit procesul public pe care obisnuiesc sa il faca saptaminal arbitrilor.

Cunosc sistemul din interior.