Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturilor bancare ale 5.112 debitori preluati de la Casa Nationala de Ajutor de Sanatate, pentru creante totale in valoare de 17.618.000. RON.

Desi AVAS i-a somat pe debitori - inclusiv prin afisarea lor pe site-ul Autoritatii - acestia au aratat dezinteres fata de plata obligatiilor restante. De aceea, unica solutie a ramas blocarea conturilor bancare ale datornicilor, informeaza comunicatul AVAS.

Intre debitorii asupra carora AVAS a instituit poprire pe conturi mentionam: MOBILUX INTERNATIONAL Moinesti, SANEX Cluj Napoca, SINTEZA Oradea, ROMANIA CABLE SYSTEMS, ROMANIA CABLE HOLDINGS Bucuresti, SCUT COMPANIA DE PAZÃ SI PROTECTIE, FLAMINGO INTERNATIONAL SRL Sibiu, BEGA REPARATII VAGOANE Timisoara, EUROPHARM HOLDING Brasov, RADEF ROMANIAFILM, SCOALA DE SOFERI AMATORI

“TIMISOARA”, FABRICA DE NUTRETURI Tulcea, ALPHA METAL Bucuresti, etc.

AVAS atentioneaza debitorii ca este indicat sa tina cont de urmatoarele:

- sa-si achite cat mai repede sumele datorate in contul AVAS, RO16TREZ700506502X000361 deschis la Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti , CUI 11795573.

ulterior achitarii, sa transmita dovada platii la AVAS, fax: 021/2012897;

- debitorii care considera ca se afla in mod eronat pe lista datornicilor AVAS sa solicite clarificari la Casele Judetene de Sanatate, care au transmis situatia creantelor catre AVAS;

- cei care considera ca sumele datorate AVAS, au fost deja platite in conturile altor creditori bugetari, sa se adreseze de urgenta acestora pentru regularizarea platilor si virarea sumelor in contul AVAS.