Primarul general Adriean Videanu a incercat permanent sa controleze, prin apropiati, derularea proiectelor finantate din bani publici sau din credite internationale. Miza este uriasa: Capitala a primit deja 1,3 miliarde de euro din credite si mizeaza pe alte 1,7 miliarde, pentru care are proiecte.

Problema lui Videanu este, insa, ca acesti bani sunt gestionati de mai multi responsabili din primarie, stabiliti prin lege sau prin memorandumurile cu bancile. Cu toate acestea, pe 6 septembrie, el a semnat o dispozitie (nr. 1315) prin care da muntele de bani pe mana unui "locotenent" al sau, Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizare a Circulatiei din primarie.

Dispozitia lui Videanu prevede infiintarea in cadrul acestei directii a unei Unitati de management pentru toate proiectele derulate de Primaria Capitalei, finantate "din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile".

Prin regulamentul de organizare si functionare a Unitatii, primarul ia de la responsabilii legali "gestiunea financiara a proiectelor", Udriste si oamenii sai urmand sa asigure "evidenta financiar-contabila a proiectului si auditarea conturilor acestuia".

Integral in Gandul