Valoarea primelor intermediate de piata locala de brokeraj in asigurari a depasit 161 mil. EUR, adica 570 mil. RON, in prima jumatate a anului in curs, in crestere nominala in moneda europeana cu aproape 30% comparativ cu rezultatele estimate pentru perioada similara a lui 2005.

Cresterea reala in moneda nationala se apropie de 17%.

Valoarea intermedierilor realizate in perioada analizata reprezinta peste 65% din totalul primelor intermediate de piata de brokeraj in intreg anul 2005 si 19,95% din valoarea subscrierilor la nivelul sectorului asigurari in primele 6 luni ale anului in curs.

Primele 10 companii de brokeraj in asigurari, in ordinea primelor intermediate in perioada analizata, detin o cota de piata cumulata de peste 49%.

Liderul pietei de brokeraj in semestrul I al anului in curs este PORSCHE BROKER care detine o cota de piata de 9,6% si a consemnat o crestere nominala in moneda europeana de peste 55,4%.

MARSH, (liderul pietei in anul precedent potrivit Raportului CSA aferent perioadei amintite), ocupa, dupa primele 6 luni ale anului in curs pozitia a doua in clasament, detinand o cota de 8,20% din piata intermedierilor in asigurari.

AON ROMANIA completeaza podiumul clasamentului realizat pe baza primelor intermediate, compania realizand o crestere nominala in moneda europeana de aproape 51%, evolutia reala in RON depasind 36%. Compania detine o cota de 6,2% din piata de brokeraj.

Rezultatele complete ale pietei romanesti de brokeraj in asigurari le veti putea citi doar in numarul 3/2006 al Revistei de Specialitate PROFIL Asigurari care va aparea la sfarsitul lunii septembrie si va contine, in premiera pentru Romania, alaturi de rezultatele complete ale pietei de asigurari, clasamente realizate in baza primelor intermediate, pe clase de asigurari, pentru societatile de brokeraj din Romania.