Compania Generali Asigurari a lansat luni un nou tip de asigurare de viata, bazat pe investitii si denumit GENerali Investment Unit Solution, prin care clientii au la dispozitie o gama de instrumente investitionale, structurate in trei fonduri, diferentiate dupa gradul de risc: Confident, Armonie si Activ.

Potrivit reprezentantilor societatii, durata contractului incheiat variaza intre cinci si 30 de ani, in functie de optiunea clientului, a carui varsta nu trebuie sa depaseasca 75 de ani, la sfarsitul contractului de asigurare.

Polita de tipul unit- linked, GENerali Investment Unit Solution, reprezinta un veritabil plan personal de investitii, care garanteaza protectie asiguratului si a familiei sale, in cazul producerii unor evenimente neprevazute.

Conform unui comunicat al companiei, polita de tip unit-linked - GENerali Investment Unit Solution - ofera clientilor posibilitatea de a opta pentru schimbarea strategiei investitionale sau pentru efectuarea unor plati suplimentare, independent de cele esalonate, prevazute in contractul de asigurare.

In momentul in care aceasta polita de asigurare ajunge la maturitate, capitalul poate fi primit de client integral sau sub forma de pensie, in functie de preferintele acestuia.

Prin cele trei fonduri de investitii, Generali Asigurari ofera clientilor sai posibilitatea investirii banilor atat pe termen scurt, cat si lung, castigul variand in functie de gradul de risc si profitabilitatea dorita.

Potrivit companiei, in luna septembrie au fost lansate fondurile de investitii Confident si Armonie, ambele in lei. Primul are in componenta 75% instrumente de piata monetara si 25 % instrumente cu venit fix, iar cel de-al doilea este constituit din 75% instrumente cu venit fix si 25% actiuni.

„Pana la finele acestui an, cand estimam ca vom incheia circa 1.000 de contracte de asigurare unit linked, vom adauga inca un fond in lei, cu investitii preponderente in actiuni”, a declarat Tudor Moldovan, directorul general al companiei Generali Asigurari.

Asigurarea unit-linked GENerali Investment Unit Solution poate fi completata cu o asigurare suplimentara, de tipul: deces din accident, invaliditate totala si permanenta din accident, indemnizatie zilnica de spitalizare din accident, indemnizatie zilnica pentru imobilizare temporara in aparat ghipsat, indemnizatie pentru interventii chirurgicale din accident, indemnizatie pentru boli grave.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Anul trecut, Generali Asigurari a raportat o cifra de afaceri 108,5 milioane de lei.