Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti va avea sediul in imobilul “Sala Omnia”, (fosta cladire a Senatului), situat in Piata Revolutiei nr. 1A, sectorul 1 (fosta str. Academiei nr. 32-34, sector 1). Alocarea noului sediu pentru aceasta institutie de cultura a fost aprobata miercuri prin Hotarare de Guvern.

Anul trecut, Executivul a hotarat, prin HG nr. 1422/2005, transmiterea imobilului "Sala Omnia" din administrarea Ministerului Administratiei si Internelor in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor.

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti nu a mai avut un sediu in ultimii 20 de ani dupa ce, in 1986, sediul sau traditional de pe malul Dambovitei a fost demolat pentru construirea unor blocuri. Institutia a fost mutata intr-una din salile Teatrului National “I.L.Caragiale” Bucuresti, singura sala multifunctionala a teatrului. Sala a fost insa deteriorata de un incendiu, la inceputul anului 2005.

Pana la finalizarea lucrarilor de amenajare a "Salii Omnia", Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” si Teatrul National "I.L.Caragiale" Bucuresti vor stabili, pe baza unui protocol, folosirea comuna a spatiilor si dotarilor tehnice necesare activitatii de repetitii si spectacole, se arata in comunicatul de presa al guvernului.