Colegiul CNSAS nu poate face publica, deocamdata, decizia in cazul Monei Musca - a declarat, miercuri, presedintele acestei institutii, Claudiu Secasiu. El a explicat ca hotararile CNSAS devin publice doar in momentul in care acestea sunt definitive. Secasiu a refuzat sa mai faca alte declaratii pe aceasta tema.

Ea a declarat pentru HotNews.ro ca in momentul in care va primi verdictul il va face public. In privinta scurgerilor de informatii, Mona Musca a precizat ca CNSAS-ul nu procedeaza corect pentru ca este transparent cu presa si mai putin transparent cu cei in cauza.

Potrivit unor surse din CNSAS, citate de TVR, Colegiul a decis ca Mona Musca a facut politie politica.

Intr-o declaratie pentru Hotnews.ro, Mircea Dinescu - unul dintre membrii CNSAS, a precizat ca "verdictul final se stie", adaugand ca el s-a abtinut de la vot.

Mona Musca spune ca deocamdata nu a primit decizia CNSAS si este revoltata pentru scurgerile de informatii catre presa.

Potrivit articolului 16 din Legea CNSAS consiliul comunica in scris daca persoana cu privire la care s-a cerut verificarea a fost sau nu colaborator al securitatii. Persoana in cauza poate depune o contestatie in termen de 15 zile de la data primirii verdictului.

Colegiul reexamineaza documentatia si in termen de 30 de zile de la data depunerii contestatiei adopta o decizie care se comunica in termen de 10 zile.

Si aceasta decizie poate fi atacata in termen de 30 zile la Curtea de apel, sectia civila. Hotararea acestei instante este definitiva si irevocabila. Actele si lucrarile dosarelor au regim secret.

Mona Musca sustine ca nu a facut politie politica, ci ca l-a informat, verbal, pe decanul Universitatii din Timisoara, unde preda limba romana, despre situatia studentilor straini care faceau un an pregatitor inainte de a intra la facultate.

Ea a explicat ca unul dintre dosarele sale are o singura fila. iar celalalt 27 de file si se refera la perioada 8.09.1977- 13.10.1978, cand preda limba romana studentilor straini de la Universitatea din Timisoara.

Mona Musca a fost exclusa din PNL in 2 septembrie 2006, dupa ce a recunoscut ca a semnat un angajament cu Securitatea.