Corporatia Oracle a anuntat miercuri ca in primul trimestru al anului fiscal 2007 a realizat o cifra de afaceri de 3,59 miliarde dolari, cu 30% mai mult fata de perioada similara a anului fiscal anterior, in timp ce profitul net s-a majorat cu 29% pana la 670 milioane dolari.

Veniturile totale din vanzarea de software au avansat cu 29% pana la valoarea de 2,7 miliarde dolari, cu venituri din vanzarea de licente de baze de date si midlleware in crestere cu 15%, iar veniturile din vanzarea de licente pentru aplicatii au sporit cu 80%.

Vanzarea de servicii a adus venituri de 846 milioane dolari, majorandu-se cu 33% fata de primul trimestru al anului trecut.

"Am depasit indicatorii pe toate directiile si am obtinut o crestere puternica a veniturilor pentru toate liniile de produse si in toate regiunile. Ne aflam in cel de-al treilea an al planului nostru care se intinde pe cinci ani in care ne-am propus sa inregistram o crestere anuala a veniturilor pe actiune de 20%", a declarat Safra Catz, presedinte si director financiar al Oracle.

Corporatia Oracle este al doilea mare grup de software la nivel mondial, fiind specializata in furnizarea de solutii software pentru companii. In present grupul are peste 40.000 de angajati in intreaga lume.

Grupul american este prezent in Romania din 1995 prin Oracle Romania. Subsidiara este controlata de Oracle East Central Europe Service BV (Olanda) in proportie de 99,9%.