Intrebat de Andreea Pora, in cadrul emisiunii “Romania la raport”, de la Mix FM, daca ar fi acceptat postul de procuror general al Romaniei, tinand cont de faptul ca era unul din numele vehiculate pentru aceasta functie, Daniel Morar, seful DNA, a declarat ca “am un mandat pe care vreau sa-l duc pana la capat” in fruntea acestei institutii.

El si-a motivat aceasta afirmatie spunand ca “vreau la DNA pentru ca am schimbat lucrurile aici in bine si este o unitate pe care eu, acum, o cunosc. Nu mi-ar conveni sa dau cu piciorul unui an de munca intens ca sa fac altceva.”

Daniel Morar a mai adaugat ca “nici nu se compara, in ceea ce priveste gradul de complexitate, un dosar instrumentat la Parchet cu unul de la DNA. Problema este ca ne intereseaza lupta impotriva marii coruptii. Putem sa ne incarcam statistica cu dosare mici.

Dar nu am vrut! De aceea am si scos din competenta noastra cercetarea faptelor comise de agentii de politie care umpleau statisticile celor de la PNA.”

El a precizat ca “intr-un an de zile, la DNA, se intocmesc aproximativ 100 de rechizitorii. daca luam schema PNA-ului, vedem ca avem cam asa: cate un rechizitoriu de persoana. Dar, nu toti procurorii de acolo fac rechizitorii. Ajungem ca pana la urma, sa avem 50-60 de procurori de ancheta.”

In ceea ce priveste dezbaterea privind numirea procurorilor de catre CSM, procurorul-sef al DNA a spus ca “trebuie gandit totul in functie de eficienta: este eficient ceea ce se intampla acum? Daca nu este, atunci nu avem de ce sa schimbam!”

Daniel Morar a declarat ca mandatul sau ramane in vigoare, chiar daca membrii CSM sunt cei care propun numirea procurorului-sef. Insa, acesta a recunoscut ca “avand in vedere ca este o lege de imediata aplicare, daca CSM va propune numirea, poate propune in cazul meu si revocarea.”