Printre cistigatorii acestui an al celei mai prestigioase competitii pentru fotografii din toata lumea, International Photography Award, se afla si romanul Cosmin Bumbut.

El a cistigat premiul intii in sectiunea Editorial, categoria Other cu fotografiile realizate in inchisoarea Aiud si premiul 3 in sectiunea Special, categoria Turism cu seria intitulata Transit. Cosmin Bumbut a mai primit 12 “honorable mentions” - mentiuni speciale- pentru alte fotografii semnate de el in cursul acestui an.

In aceeasi competitie au mai fost premiati Nadav Kander, Howard Schatz, Laureen Greenfield, ZenaHolloway, fotografi recunoscuti in toata lumea pentru contributia lor la campanii publicitare celebre.

Ca urmare a succesului inregistrat in aceasta competitie (Cosmin Bumbut fiind unul dintre fotografii cu cele mai multe premii si mentiuni in concurs), fotografiile sale au fost alese sa faca parte dintr-o expozitie intineranta, intitulata Best of Show, care va fi deschisa la Londra pe 6 octombrie.

Supranumita Oscarurile fotografiei, International Photography Award (IPA) este considerata cea mai prestigioasa competitie de profil din lume si premiaza fotografii din sectiuni diverse de la Publicitate, pina la Editorial sau Natura. Juriul acestui an a fost format din 38 de fotografi si jurnalisti de la cele mai cunoscute reviste, agentii de publicitate sau asociatii de profil.

Cosmin Bumbut este absolvent al Facultatii de Teatru si film, sectia imagine, 1997 si este unul dintre cei mai apreciati si mai cunoscuti fotografi romani. Dincolo de lucrarile sale in publicitate sau in revistele glossy, Cosmin Bumbut si-a expus fotografiile in tara (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Baia Mare) dar si peste hotare la New York, Amsterdam, Luxemburg, Thessaloniki sau Napoli.

Fotografiile sale se afla in colectii private din Romania, Statele Unite, Olanda, Luxemburg, Franta sau Belgia.