Unul dintre cei mai mari producatori mondiali de accesorii pentru automobile, BOS Automotive Products, a reconfirmat joi ca va inchide o fabrica din Marea Britanie, urmind sa isi mute productia in Romania si Ungaria, transmite BBC Online.

Compania germana, care produce parasolare si elemente textile pentru automobile, va inchide luna viitoare uzina sa din orasul britanic Wrexham, unde va concedia 125 de muncitori. Printre clientii sai traditionali se numara Land Rover , Jaguar si Toyota.

Decizia BOS Automotive este motivata de concurenta tot mai puternica a furnizorilor est-europeni care ofera produse similare la preturi reduse.

Un alt argument tine si de falimentul producatorului englez MG Rover - unul din principalii clienti ai BOS, iar unica solutie gasita de compania germana este mutarea productiei din Marea Britanie la uzinele sale din Romania si Ungaria

Conform Newsin, BOS Automotive a inceput sa produca in Romania de acum trei ani, dupa ce a construit o uzina langa Arad. Compania germana produce parasolare si componente textile pentru interioarele auto ale autombilelor, iar printre beneficiari se numara Dacia, Renault, Ford si Land Rover.

Compania a investit la Arad peste 15 milioane de euro, iar anul trecut cifra de afaceri s-a apropiat de 40 milioane de euro.