Jucatorul american de golf Tiger Woods nu s-a innebunit niciodata dupa Ryder Cup, o competitie care aduce fata in fata, la fiecare doi ani, echipele Europei si Statelor Unite. Lucrurile s-au schimbat, pentru ca Woods a venit la Straffan, linga Dublin, cu promisiunea ca isi va inspira echipa pentru un succes...

Prima sa prezenta in Ryder Cup, in 1997, la Sotogrande (Spania), “unde nu m-am simtit in largul meu. Aveam 21 de ani, invatam”.

In 1999, la Boston, echipa americana sarbatorea victoria si in toiul petrecerii au descoperit ca nu il aveau alaturi pe Tiger Woods. Atunci l-au luat practic din pat si l-au adus la locul receptiei, chestiune care “nu ma amuza niciodata prea tare. Imi place sa joc in echipa, dar genul de receptie nu prea...”.

In 2002, a renuntat la meci pentru un turneu din circuitul profesionist. Iar in 2004, el si Phil Mickelson au transformat ziua deschiderii intr-un cosmar, echipa americana urmind sa piarda la o diferenta umilitoare.

Lucrurile s-au schimbat, povesteste capitanul SUA, Tom Lehman, dezvaluind ca Woods si-a bulversat programul pentru a se pregati impreuna cu echipa. In plus, Lehman spune cu mina pe inima ca starea de spirit a jucatorului s-a modificat - intr-o noapte de iunie, in 2002, a pus mina pe un microfon si a incercat un cintec, in toiul unei receptii oferite de Guiness.

“Trebuie sa ne obisnuim cu totii, si el, sa ne simtim bine impreuna”.

Ryder Cup se desfasoara de vineri pina duminica in orasul irlandez Straffan.