Romsys, unul dintre principalii furnizori romani de solutii complexe de inginerie informatica si comunicatii, isi intampina din aceasta toamna clientii intr-un sediu nou. Principalele departamente ale companiei sunt acum gazduite de doua etaje ale corpului D din prestigiosul complex de birouri Bucharest Business Park.

“Aceasta mutare reprezinta mult mai mult decat o simpla schimbare de adresa”, a spus la festivitatea de inaugurare a noului sediu Marius Cojanu, presedintele Romsys.

“Mutarea marcheaza intrarea Romsys intr-o noua etapa a dezvoltarii sale corporative, una in care atat numarul, cat si anvergura proiectelor noastre sunt din ce in ce mai mari, iar numeroaselor proiecte realizate pe piata romaneasca li se adauga, in proportie crescanda, proiecte pentru clienti din strainatate”.

Alinierea la mediul de afaceri occidental atat la nivelul procedurilor si competentelor tehnice, cat si la nivelul mediului de desfasurare a activitatilor impune si crearea unui climat asemanator celui din firmele similare din tarile Uniunii Europene.

Increderea companiei in viitor s-a concretizat intr-o investitie de aproape o jumatate de milion de Euro pentru asigurarea unor conditii de lucru ultramoderne, cu infrastructura tehnologica de ultima generatie.

“Pe langa spatiul fizic propriu-zis - ocupam pentru moment doua etaje din aceasta cladire, respectiv o suprafata de aproape 2000 de metri patrati - pentru o companie ca a noastra noul sediu ofera functionalitati net superioare celui vechi”, a adaugat Marius Cojanu.

“In ultima instanta, este si acesta un domeniu in care concuram cu alte firme din Romania si din strainatate. Nu mai putin important, este si un gest de recunoastere, apreciere si gratitudine pentru echipa Romsys, pentru oamenii care au facut dintr-o firma infiintata in 1993 intr-un apartament unul din liderii pietei de IT&C din Romania”.

Rezultatele companiei fac intr-adevar din Romsys una dintre putinele firme de profil care au reusit sa-si stabilizeze ritmul de crestere la valori inalte. De la 18,7 milioane de dolari in 2003, cifra de afaceri a Romsys a crescut la 31,5 milioane de dolari in 2004 si a atins 44,8 milioane de dolari in 2005.

Echipa Romsys a crescut si ea pe masura, ajungand in prezent la 225 de persoane, dintre care peste 80% sunt specialisti cu inalta calificare, dublata de o vasta experienta dobandita in proiecte complexe implementate in tara si in strainatate.

Tot mai multi romani care au ales sa studieze sau sa munceasca in strainatate vor acum sa-si valorifice acasa la ei competitivitatea astfel dobandita sau sporita. Unii s-au intors de unde au plecat, adica la Romsys. Altii studiaza atent piata si fac o selectie riguroasa a oportunitatilor si perspectivelor, deoarece au invatat cat este de importanta.

„Avem o mare satisfactie atunci cand, la finele acestui proces, unii aleg tot Romsys, o companie care le fusese necunoscuta. Este cea mai buna demonstratie a faptului ca economia si societatea romaneasca se apropie tot mai mult de standardele vestului”, a spus Marius Cojanu.

Solutiile si serviciile Romsys adreseaza o gama larga de clienti, atat din sectorul public - din domenii ca educatie, sanatate - cat si din cel privat, din industria serviciilor financiare, telecomunicatiilor, energiei, metalurgica sau a productiei de automobile.

De la Orange si Vodafone la marile companii de utilitati publice, de la ING Bank, BCR si BRD-GSG, la Mittal Steel, Petrom, Nestle sau Renault-Dacia, practic toate marile companii din Romania au apelat la serviciile si expertiza Romsys pentru a-si rezolva probleme pe cat de complexe, pe atat de diverse si critice pentru afacerile respective.

Prezent la eveniment, Dl. Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, si-a exprimat satisfactia pentru rezultatele obtinute de o firma romaneasca.

“Ma bucura foarte mult faptul ca printre numele consacrate ale IT-ului mondial, care-si deschid in serie filiale in Romania, exista acum si companii cu capital autohton pe deplin competitive, cum este Romsys, oferind oportunitati reale de angajare si progres pentru tinerii dotati, dornici sa-si dezvolte carierele profesionale intr-un domeniu care necesita multa inteligenta, dar si foarte multa munca”.