Si eu pot omori cu masina. Ma urc cu rotile pe un trup. Bag 100 pe ora in inima vreunui copil si-l iau pe parbriz. Sint nevasta lui Paunescu, sint fiul unui parlamentar Tarniceanu, sint puscasul marin si-l calc pe Teo Peter, sint arabul cu supermasina care l-a ucis pe regizorul Nemescu, sint eu, ba! Eu omor tot ce vreti in tara asta si ma scot.

Va iau la omor ce are viata voastra mai scump si scap sa mor eu...cumpar tot, ma ajut de prieteni, de dusmani, de bani, de relatii, de moarte, de viata si scap. Cumpar tot, o cumpar pe ma-ta moarta, dragul meu cititor, pe fi-tu in sicriu, iubitul meu cititor, pe gagica ta rece, nemuritorul meu cititor. Am dreptul meu de a cumpara.

Nu, nu-ti cumpar sicriul celui drag, dar vin dupa o juma de an si cu cit esti mai sarac, cu atit mai putin te cumpar. Te fac cirpa, te fac hirtie igienica si ne intelegem. Ba, nu te vreau pe tine, nu vreau intelegerea ta, nu, nu, nu, vreau libertatea mea.

Vreau asta, sa se uite ca am fost criminal...nu gresit, asta aranjez eu la politie, nu, nu, asta nu ma pasioneaza...asta e simplu...testele la cauciucuri, testele de viteza, testele ca nu e aia, e ailalta, ca am suflat in fiola cind nu trebuie, totul se poate mistifica...ba, poate nu am vazut rosu din cauza politiei, ca a pus semaforul prea jos...nenorocitii au facut-o special.

Pe astia, pe politisti, ii fac prin sefi. Aia sint gasca intre ei, asa ca il cumpar pe unul, ii cumpar pe toti. Bun, pe tine cititorule cind te omor, sa-ti stii pretul nefericitule, sa stiu o treaba, sa stiu repede de la cit sa negociez in jos. Ca te fac cu bani, te fac din vorbe, fac ceva cu durerea ta. Ma gindesc la durerea mea.

La mine, nu-mi pasa ca ti-a murit, ca ai murit si tu atunci, nu, te cumpar cit esti de hoit si cu cit esti mai hoit cu atit ies mai ieftin. Nu am constiinta, am bani, nu-mi pasa de morala ca am bani, la cit e morala asta, o iau din "Europa" de la chinezi mai ieftina. Vreau viata mea, ba, cititorule.

Adica daca ti-a murit ma-ta, de ce sa mor si eu in puscarie? Pai, de ce? Eu misc, tai piine, frec ridichii, ba, sint puternic, misc, traiesc, mut tara din loc, o duc in lume, in Europa. Ma-ta moarta pe cine ajuta, copilasul tau, ca nici nu-i dadusera dintisorii cu lapte, pe cine ajuta? Pe nimeni, ba, pe nimeni. Numai eu traiesc, numai eu respir.

Chiar si dintre mine si tine, numai eu respir! Tu? Tu, ba? Tu nu traiesti fara bani, banii mei te ajuta sa-ti iei si tu o casa, unde murdaria vinzarii e mai suportabila. Da, tu mi-ai vindut copilasul, mama, nu pot sa ma culc si cu nevasta-ta, daca tot facem o chestie.

Hai, la pretul asta ma lasi la nevasta-ta, da? Oho, nu vrea ea? Cit ma costa, ba, pe bune, cit ma costa ca sa uiti tu si ea sa consimta? Hai, ba, ce dracu? Daca e vie, ce-mi pasa mie? Pot cumpara tot ce e viu si mort in jurul tau. Tu tot esti mort! Mai mort ca ma-ta, copilasul tau!