Circulatia in Bucuresti a fost data peste cap, sambata, din cauza repetitiilor pentru reuniunea Francofoniei care incepe saptamana viitoare.

Astfel, intre orele 10 si 18, traficul rutier a fost interupt pe ruta Soseaua Kiseleff - Calea Victoriei - Bulevardul Natiunilor Unite, si strada Izvor - Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie - Bulevardul Libertatii - Bulevardul Unirii, pana la intersectia cu Bulevardul I.C.Bratianu.

Tot sambata, a fost simulata trecerea delegatiilor oficiale care vor veni la Sommetul Francofoniei. 63 de coloane oficiale formate din 4-5 limuzine insotite de echipaje ale Politiei Rutiera au facut traseul aeroportul Otopeni-Palatul Parlamentului, pe culoarul unic creat special pentru delegatiile oficiale.

Polistii au inceput marcarea culoarului unic pe care se vor deplasa coloanele oficiale. S-au montat garduri de protectie si mijloace semnalizare.

Soferii bucuresteni care s-au deplasat pe traseul ce va fi folosit de participantii la Sommet-ul Francofoniei, au parcurs in ore intregi, distante pe care in mod normal le-ar fi strabatut in 10-15 minute.

Masinile au format cozi pe kilometri intregi atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din Bucuresti catre Ploiesti.

Potrivit Politiei Capitalei, intre 27 si 29 septembrie, circulatia va fi interzisa si pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Natiunile Unite si in imprejurimile Palatului Parlamentului.

In 28 septembrie nu se va mai putea circula nici in zonele Palatului Cotroceni, Bulevardul Eroilor Sanitari si Bulevardul Regina Elisabeta.

Intre 27-29 septembrie va fi interzisa oprirea autovehiculelor pe traseele mentionate si in apropierea obiectivelor.

Pentru evitarea oricaror incidente neplacute, Politia rutiera va aplica «fluturasi» de avertizare pentru autovehiculele stationate in zonele unde parcarea este interzisa.

Autoturismele care nu vor fi mutate in timp util de proprietari, vor fi ridicate cu mijloace puse la dispozitie de Primaria Municipiului Bucuresti si depuse in afara zonelor protejate.

Politistii recomanda, de asemenea, evitarea traversarii Capitalei de catre autovehiculele aflate in tranzit si folosirea mijloacelor de transport in comun.