Comisia de atribuire a contractului pentru construirea unui nou cartier al municipiului Cluj-Napoca a deschis plicurile cu ofertele depuse de companiile interesate de acest proiect.

Doi dintre ofertanti au fost descalificati pentru ca nu au depus oferte concrete, astfel incat, din cele patru companii care s-au inscris initial in cursa pentru preluarea contractului au mai ramas doar portughezii de la Iberest si compania Impact Sa Bucuresti.

Companiile "Solon Construct" si "BSR Grup" au fost descalificate pentru ca nu au depus oferte viabile, a anuntat presedintele comisiei de licitatie, directorul tehnic al Primariei, Sorin Apostu.

"Firmele BSR Group si Consortiul Colon Construct S.R.L. au fost descalificate deoarece nu au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin HCL 575/2006 si nu au depus o oferta concreta in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

Consilierii locali stabilisera ca participantii la licitatie sunt nevoiti sa ofere autoritatilor locale minim 75 de locuinte sociale si un sfert din terenul de pe Dealul Lomb, unde se va inalta noul cartier. "Iberest" si "Impact" SA au oferit cele 75 de locuinte, potrivit cerintelor.

Portughezii de la Iberest au oferit 27% din terenul care va fi viabilizat pe cheltuiala lor si au anuntat ca doresc ca suprafata viitorului cartier sa fie de 150 de hectare. De asemenea, "Impact" SA, companie condusa de clujeanul Dan Popp, a oferit Consiliului Local 33% dintr-o suprafata de 100 de hectare.

Integral in Banii Nostri