Banca ungara MKB, a treia mare banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania), si-a asigurat, dupa expirarea ofertei, la data de 23 septembrie 2006, un pachet de 55,3% din actiunile bancii Romexterra, au anuntat luni oficialii bancii romanesti.

Decontarile catre toti actionarii care si-au vandut actiunile in perioada 24 iulie - 23 septembrie 2006 vor fi efectuate pana la jumatatea lunii octombrie a anului curent.

Potrivit comunicatului de presa al Romexterra, sumele aferente actiunilor vandute, mai putin impozitul cuvenit castigului net realizat din transferul acestora, vor fi platite in functie de optiunile actionarilor: in contul curent, prin mandat postal sau la caseriile unitatilor teritoriale ale bancii.

MKB a lansat la data de 24 iulie o oferta de cumparare a actiunilor Romaexterra de sase lei pe actiune. Oferta bancii ungare a fost valabila pana la data de 23 septembrie. Oferta MKB Bank, derulata prin societatea cipriota Demera Investments, a intampinat opozitia mai multor actionari minoritari care au contestat derularea ofertei prin intermediul acestei firme precum si pretul propus.

Acestia au solicitat discutii directe cu MKB sau cu oricare alt investitor interesat de actiunile Romexterra, in scopul unei oferte mai bune.

Compania ceha, PPF Investments, a lansat la data de 21 septembrie 2006, o oferta de achizitionare a unui procent de 100% din actiunile Romexterra. Pretul brut oferit de catre PPF Investments pentru fiecare actiune emisa de Romexterra este de 8 lei, iar oferta este valabila pana pe 6 Octombrie 2006. In prima zi de la lansare, PPF a cumparat 3,5% din actiunile bancii.