Miercuri, 27 septembrie 2006, ora 18, la Palatul CEC din Calea Victoriei, are loc vernisajul expozitiei “Culorile Francofoniei”.

Evenimentul face parte din suita manifestarilor culturale “Bucarest Francophone”, desfasurate sub egida Comitetului General al Francofoniei, Ministerul Afacerilor Externe.

Proiectul “Culorile Francofoniei” are doua componente distincte :

- un moment creativ, urmat de o expozitie, unde pictorii invitati creaza, expun si doneaza lucrarile lor dedicate valorilor Francofoniei;

- dezvoltarea unei actiuni umanitare si educative (pe parcursul a doi ani), avand in vedere tema Sommet-ului din acest an "Les technologies de l’information dans l’education", in scopul dotarii cu echipament IT a unei scoli din tara noastra si a uneia dintr-o tara in curs de dezvoltare.

Momentul creativ s-a desfasurat Sambata - 23 septembrie 2006, in interiorul Palatului CEC. Atelierul de creatie a reunit o larga paleta de varste. Elevii Liceului de Arta "Nicolae Tonitza" au pictat o panza de 63 de metri lungime reflectand in imagini tema Sommet-ului de la Bucuresti "Les technologies de l’information dans l’education".

Studentii Universitatii de Arte Bucuresti, tinerii absolventi sau pictorii consacrati si maestrii penelului, realizand 63 de tablouri, printr-o diversitate de subiecte si stiluri, au creat o replica plastica a valorilor Francofoniei.

Expozitia de pictura are loc In Holul Central al Palatului CEC din Calea Victoriei, intre 27 septembrie - 7 octombrie 2006, vernisaj miercuri 27 septembrie, ora 18. Un catalog in limba franceza, tiparit cu acest prilej, insoteste evenimentul. Ulterior se va edita un album Culorile Francofoniei.

Desigur, arta nu are nevoie de cuvinte mari pentru a exista. Dar avem certitudinea ca prin aceasta provocare lansata pictorilor romani contemporani, imaginea artistului si menirea artei vor fi remarcate cu prilejul contextului international al intalnirii reprezentantilor politici, culturali si mass-media ai celor cinci continente.