Presedintele federatiei romane de fotbal, Mircea Sandu a depus o plingere la comisia de disciplina a forului pe care il conduce (!) impotriva patronului si managerului de la Steaua.

"As fi putut sa il cumpar pe Sandu cu 500 de mii de euro", a declarat Becali dupa infringerea cu Dinamo.

Managerul Mihai Stoica l-a acuzat pe Sandu ca s-a opus aducerii de arbitri straini pentru derbyurile de saptamina trecuta, incurajind astfel "complotul" impotriva gruparii din Ghencea.

Demersul presedintelui FRF de a se adresa comisiei de disciplina din propria institutie pare sa fie unul decorativ. In alte cazuri, mai clare, Sandu a procedat cu manusi. Mai interesanta este insa una dintre declaratiile facute astazi de seful FRF: "M-am intilnit cu citiva presedinti de cluburi din campionat si nimeni nu mai pare dispus sa accepte un asemenea limbaj".

Aseara, in Bucuresti, a avut loc o intilnire de taina intre patronii cluburilor Dinamo, Rapid si Poli Timisoara. Se contureaza un nou "guvern" al fotbalului romanesc, izolind Steaua care isi consuma intre altele amaraciunea infringerii cu Lyon din Liga campionilor.

"Am pus la punct un regulament al conducatorilor" a spus patronul Rapidului, Geoge Copos despre intilnire, explicatie mai "subtire" decit exemplul unei discutii similare care s-a petrecut acum citiva ani cind patronii din fotbal s-au intilnit pentru a pune capat spiralei ametitoate a transferurilor.

Tot miercuri, arbitrul Miklos Nagy a depus la federatie si la comisia de arbitri plingeri impotriva lui George Becali, pentru limbajul si acuzatiile folosite acumo saptamina.