Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Cultural Roman vor primi o suplimentare de 6.000.000 lei noi pentru proiectul „Romania de langa tine”.

Proiectul are in vedere organizarea de manifestari culturale si de diplomatie publica in perioada noiembrie - decembrie 2006, in tarile membre ale Uniunii Europene.

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a primit fonduri de 2.000.000 lei noi pentru organizarea unui spectacol de teatru non-verbal in capitalele europene: Bruxelles, Paris, Berlin, Viena, Londra, Madrid si Roma.

Institutul Cultural Roman a obtinut o suplimentare de 4.000.000 lei noi pentru organizarea de concerte in biserici si in sali de prestigiu din Europa si pentru organizarea de spectacole de strada. Proiectul va beneficia de amplasarea de afise cu tematica romaneasca in statiile mijloacelor de transport in comun si de anunturi in mass-media europene.

Manifestarile programate sunt incluse intr-un program de promovare a imaginii Romaniei in strainatate prin intermediul culturii.