Cresterile pe piata asigurarilor de locuinte sunt destul de mari in Romania, tocmai pentru ca numarul de locuinte asigurate in acest moment este nesemnificativ. Romania va trebui sa se apropie de situatia din statele Uniunii Europene, acolo unde marea majoritate a imobilelor au asigurare macar pentru imobil in sine, daca nu si pentru bunuri.

O asigurare de locuinta in Romania, pentru un apartament cu suprafata medie, costa maxim 100 de euro pe an, un pret mic pentru o polita care ii poate face pe posesori sa nu mai aiba griji fata de viitorul proprietatii. Din 2007 se estimeaza ca educatia populatiei in acest domeniu se va imbunatati si un numar mai mare de romani vor intelege necesitatea unei astfel de asigurari pentru locuinta.

Si societatile de asigurare sunt constiente de aceasta piata, dovada fiind aparitia unor campanii de promovare a acestor polite - campanii inca slabe, pentru ca societatile de asigurari au investit mai mult bani in reclame RCA, Casco, asigurare medicala si de viata.

Asigurarile de locuinta vor deveni curand chiar obligatorii, cel putin asta se doreste si in Romania, dar masura ar putea fi adoptata cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2007. Companiile de asigurare asteapta de la 2007 o crestere mare a acestui tip de asigurare, unele date indicand o prognoza de crestere de 100%.

Cei interesati au la dispozitie mai multe companii ce ofera polite de acest gen - Allianz Tiriac, BCR Asigurari, Generali si nu numai. Un avantaj ar putea fi si apelarea la un broker de asigurari, care nu va incerca sa vanda o anumita asigurare si va prezenta in mod corect clientului toate produsele pe care le reprezinta.

Este foarte important ca, inainte de alegerea unei optiuni, clientul sa solicite informatii complete sau chiar sa studieze contractul, pentru a fi sigur ce anume se asigura si ce anume nu se asigura.