Tragerea la sorti a primului tur din Grupa Mondiala a oferit Romaniei un adversar de calibru - Franta. Meciul va avea loc in deplasare, in perioada 9-11 februarie 2007.

Capitanul nejucator al Frantei, Guy Forget complimenteaza echipa Romaniei, dar recunoaste: "La ce adversar am fi putut avea, tragerea la sorti a fost norocoasa". Francezii sunt deja atenti la urmatorul joc -"Chile sau Rusia, ambele periculoase".

"Pavel este un jucator foarte valoros. Ultima oara l-am vazut la US Open, cind a fost pe punctul de a-l elimina pe Agassi. A doua racheta a Romaniei, Hanescu a facut un Roland Garros bun. Nu este de neglijat chiar daca nu a mai jucat de mult"

Guy Forget, capitan nejucator Franta

Francezii nu au stabilit inca suprafata pe care se va juca meciul cu Romania. cei care vor decide vor fi jucatorii.

Ultima intilnire Romania-Franta s-a disputat in 2003, la Bucuresti, iar jucatorii francezi s-au impus cu 4-1.

In ultimul sau joc din Cupa Davis, editia acestui an, Franta a pierdut in sferturi de finala contra Rusiei (1-4, la Paris). Franta a evoluat in componenta: Richard Gasquet (nr. 25 mondial), Arnaud Clement (54), Mikael Llodra.

"Daca revine Hanescu si il asezam linga Pavel, s-ar putea sa avem sanse. La meciul cu Coreea, Pavel a fost singurul care a contat. Am fost dezamagit de Crivoi. Nu stiu cum s-a facut selectia, pentru ca nu sunt antrenor, dar probabil pe baza performantelor din turneele profesioniste"

Ilie Nastase, presedinte FRT

"Victor Crivoi a intrat in echipa datorita formei. Nu au fost presiuni extra-sportive pentru convocarea lui. A fost la debut, a avut trac, apoi l-a intilnit pe Taik Lee care nu a gresit nimic... Astept revenirea lui Victor Hanescu"

Florin Segarceanu, capitan nejucator

Victor Hanescu si-a "inghetat" clasamentul, din cauza unei accidentari. Dupa refacere, "Hane" a preferat sa astepte reintrarea in forma sportiva pentru a nu pierde punctele pe care le acumulase.