Motorola urmeaza sa achizitioneze toate actiunile Symbol pentru suma de 15 dolari pe actiune, iar plata se va face exclusiv in numerar..La 30 Iunie 2006, compania Symbol avea aproximativ 200 milioane de dolari numerar net.

Symbol este lider de piata in ceea ce priveste proiectarea, dezvoltarea, producerea si gestionarea produselor si sistemelor folosite de catre companii in oferta de solutii de comunicatii end-to-end.

Solutiile end-to-end cuprind o gama larga de echipamente mobile construite robust pentru o performanta sigura in mediul extern, capabilitati de captura avansata, identificatoare prin frecventa radio, infrastructura pentru retele mobile si gestionarea in domeniul produselor si solutiilor mobile.

Produsele si serviciile oferite de Symbol asigura cresterea productivitatii fortei de munca, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor si eficienta operationala prin livrarea informatiilor in timp real.

Symbol dispune si de o retea puternica de parteneri care aduc plus de valoare in domenii precum: retail, logistica, transport si depozitare, productie, comertul en-gross si sanatate.

“Totul devine digital si tot ce este digital devine mobil - acest fenomen este vizibil mai ales in modul in care se incheie afacerile in prezent”, declara Ed Zander, Motorola Chairman si CEO. “Aceasta tranzactie reprezinta un important pas inainte in ceea ce priveste strategia de mobilitate a companiei Motorola.”

“Suntem siguri ca aceasta tranzactie este una de importanta deosebita pentru actionarii, asociatii, clientii si partenerii nostri”, spune Sal Iannuzzi, presedinte si CEO al Symbol Technologies. ”Motorola este partenerul ideal pentru Symbol avand in vedere pozitia de top pe care o ocupa in domeniul comunicatiilor mobile si al solutiilor tehnologice pentru companii.

Aceasta combinatie corespunde dorintei noastre de a oferi valoare actionarilor nostri, creand in acelasi timp oportunitati de dezvoltare interesante pentru partenerii si asociatii Symbol si produse si servicii de calitate superioara clientilor nostri. Suntem nerabdatori sa colaboram cu echipa Motorola pentru a asigura o tranzitie rapida si usoara.”

“Motorola si Symbol impartasesc aceeasi viziune privind asigurarea de solutii complete de mobilitate pentru companii.

Platforma Symbol pentru produsele de clasa mondiala completeaza viziunea Motorola de mobilitate nelimitata si va reprezenta centrul activitatilor sale viitoare pentru segmentul Motorola Enterprise,” spune Greg Brown, presedintele Motorola Networks and Enterprise business.

“Punand in comun bunurile, experienta, clientii si furnizorii, cu siguranta vom deveni un jucator de frunte in domeniul solutiilor de mobilitate oferite companiilor.”

Prin achizitia companiei Symbol, Motorola va oferi solutii de mobilitate nelimitata pe plan international. Divizia Networks and Enterprise apartinand Motorola detine mai mult de 65 de ani de experienta in domeniul solutiilor de comuncatii pentru siguranta publica, sectorul guvernamental si numeroase companii internationale.

Fuziunea va duce la extinderea tehnologiilor si portofoliului de solutii Motorola de mobilitate.

In urma incheierii acestei tranzactii, Symbol va deveni o companie subsidiara detinuta in intregime de Motorola si va constitui centrul dezvoltarii solutiilor Motorola Networks and Enterprise.

Sediul central al companiei Symbol din Holtsville, New York va ramane neschimbat si va reprezenta centrul activitatilor care ofera solutii de mobilitate companiilor, deservind Motorola ca centru de excelenta.

Potrivit estimarilor, tranzactia va influenta pozitiv valoarea actiunilor Motorola in primul an de dupa incheierea tranzactiei, cu exceptia unor anumite cheltuieli de amortizare legate de activele necorporale si a altor costuri, inclusiv a celor legate de tranzactia in sine.

Achizitia este supusa aprobarii organelor legale abilitate si a actionarilor Symbol si va fi finalizata la sfarsitul anului 2006 sau la inceputul lui 2007.

Achizitionarea Symbol nu va afecta ritmul in care se desfasoara rascumpararea actiunilor companiei Motorola.