Fostul presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan nu se lasa dat la o parte din scaunul de baron local, dupa ce ieri a fost destituit intr-o sedinta extraordinara a consiliului. Potrivit Radio Romania Actualitati, Oprisan s-a prezentat, joi, la serviciu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Mai mult, primarii PSD au trimis un memoriu premierului Calin Popescu Tariceanu prin care ii cer sa opreasca actiunile puterii de a-l debarca pe Marian Oprisan.

Primari, viceprimari, consilieri locali ai PSD Vrancea spun ca in memoriu, ca hotararea de demitere a lui Oprisan este ilegala deoarece, potrivit legii administratiei publice locale acesta nu poate fi schimbat pentru ca nu este in niciuna dintre situatiile stabilite de lege.

"Maniera in care s-au intrunit si au luat decizii la asa-zisa sedinta extraordinara demonstreaza ca cei 22 de consilieri judeteni, prin forta si santaj, au schimbat rezultatul alegerilor locale din anul 2004 si au aruncat la cos vointa cetatenilor judetului exprimata prin vot democratic", precizeaza memoriul inaintat premierului.

Potrivit aceleiasi surse, Marian Oprisan a declarat ca toti alesii PSD din judetul Vrancea il vor sustine prin mitinguri de protest.

"Daca prefectul judetului Vrancea va incalca legea si va da aviz de legalitate acestei caricaturi de hotarare de consiliu judetean, pentru ca ea nu poate fi numita nici macar suport de hartie, atunci ne rezervam dreptul sa folosim toate mijloacele constitutionale si legale de a protesta impotriva acestei grave incalcari a Constitutiei si legilor din Romania" a declarat Oprisan citat de Radio Romania Actualitati.

Marian Oprisan a pierdut, in 27 septembrie 2006 functia de presedinte al Consiliului judetean Vrancea. 22 de consilieri judeteni PNL, PD, PC si PNG din Vrancea au numit intr-o sedinta extraordinara, un nou presedinte, pe liberalul Eduard Lambrino.

Consilierii judeteni au luat aceasta decizie pentru ca Oprisan ar fi adus prejudicii de imagine Consiliului judetean, el fiind trimis in judecata de DNA pentru deturnare de fonduri.