Lucrurile se precipita acum cand au mai ramas doar 3 zile pana la demararea celui mai important eveniment auto al sfarsitului de an. Paris Motor Show va aduna peste 50 de masini si concepte noi, de la mai toti producatorii importanti, iar o parte dintre acestea au fost dezvaluite partial. Este si cazul modelului prezentat aici.

Cel mai mare constructor european, Volkswagen a ales sa prezinte in avampremiera cateva forografii cu primul sau model crossover. Se numeste VW Cross Golf si este un crossover-hatchback.

Dupa cu se dezvaluie din nume, proiectul a fost dezvoltat pe platforma Golfului, iar aspectul exteriorul este identic cu cea mai populara masina germana. Volkswagen spera ca masina lor va concura cu succes impotriva mai „batranelor” Toyota RAV4 si Honda CR-V.

VW Cross Golf este prevazut cu jante din aliaj usor de 17 inci, o garda la sol inaltata - care il face ideal pentru iesiri in aer liber - oglinzi exterioare mai mari si ambele bari supradimensionate.

Surse din interiorul companiei au declarat ca VW Cross Golf poate fi propulsat de o gama de motoare pe benzina incepand cu cel de 1.4 litri si 80 CP, pana la supersportivul de 2.0 litri FSI si 150 CP. Cross Golf poate sa primeasca si un motor diesel, candidatul ideal pentru acest „post” are 140 CP.