Sedinta de astazi s-a caracterizat in primul rand printr-o apreciere a cotatiilor la majoritatea titlurilor lichide, iar la nivelul valorii tranzactionate a revenit in nota primelor doua zile de tranzactionare de la inceputul saptamanii, inregistrandu-se un rulaj in suma de 47,52 milioane RON.

Indicii au inchis toti la valori pozitive, cea mai mare apreciere inregistrand indicele BET-FI cu un plus de 1,37%, trecand astfel peste pragul de 50 mii de puncte.

Cel mai bun rulaj la nivelul pietei il inregistreaza titlurile Banca Transilvania (TLV), reluate astazi la tranzactionare dupa operarea majorarii de capital, tranzactionandu-se un volum de 13,29 milioane actiuni in valoare de 13,9 milioane RON.

Cursul a deschis la 1,0600 RON/actiune, nivel maxim atins in acesta sedinta, dupa care a urmat o perioada de consolidare in intervalul 1,0400 - 1,0500 RON/actiune, la final TLV inchizand cu 1,96% mai mult decat pretul de referinta.

Titlurile BRD-GSG (BRD) au avut o lichiditate foarte buna, insa echilibrul dintre cumparatori si vanzatori a mentinut cotatia la nivelul pretului de inchidere din sedinta precedenta de 18,1000 RON/actiune, de cateva ori cursul atingand maxima zilei in 18,3000 RON/actiune.

In sectorul petrolier, Petrom (SNP), cu un rulaj de 8,19 milioane RON a urcat cu 1,82% la 0,5600 RON/actiune. Evolutia ascendenta a cursului a debutat la mijlocul sedintei, impulsionata de un ordin de cumparare de peste 3 milioane de actiuni, care a dus cursul la un maxim de 0,5700 RON/actiune, dupa care o parte din vanzatori probabil au vrut sa-si marcheze din profit, temperand astfel cresterea.

Evolutie buna si in cazul celuilat titlu petrolier important de la bursa, Rompetrol Rafinare (RRC), care s-a apreciat cu 1,1% pana la 0,0910 RON/actiune, mentinandu-se astfel peste palierul de 0,0900 RON/actiune.

Tot la Categoria I consemnam o evolutie foarte buna la nivelul cursului de tranzactionare a titlurilor Socep Constanta (SOCP), care s-au apreciat cu 5,75%.

Inca de la deschidere a fost un ordin mare de cumparare, de 2 milioane de actiuni, dupa care cursul a urmat o tendinta ascendenta pana la un maxim de 0,1850 RON/actiune, cu un mic recul la final pana la 0,1840 RON/actiune, pret la care a si inchis.

In segmentul societatilor de investitii financiare, in nota obisnuita SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5) au inregistrat cele mai bune rulaje din piata, de 4,87 milioane RON, respectiv 4,72 milioane RON. Insa la nivelul cursului de tranzactionare, titlurile SIF Transilvania (SIF3) au inchis cu cea mai mare crestere, de 2,58% la 2,3900 RON/actiune.

De fapt, la toate companiile din sector s-au inregistrat cresteri ale cursului, tendinta ascendenta s-a mentinut, tintind astfel maximele atinse in luna februarie a acestui an.