Liderii Partidului Social Democrat (PSD) au aratat vineri ca formatiunea lor politica se considera in campanie electorala, fiind pregatita pentru orice evolutie a vietii politice. Obiectivul prioritar al PSD pe termen scurt este pregatirea alegerilor pentru Parlamentul European, desi nu sunt excluse nici alegerile anticipate.

“Am avut discutii pe oferta electorala a partidului, iar pentru noi important este sa ne pregatim pentru alegerile care se apropie, inclusiv alegeri anticipate si pentru Parlamentul European”, a declarat liderul PSD, Mircea Geoana, dupa o intalnire a presedintilor departamentelor partidului.

Geoana a mai spus ca a fost discutat calendarul activitatilor in partid pentru aceasta toamna si a fost stabilita data de 3 noiembrie pentru desfasurarea Consiliului National.

“Ne-am propus crearea unui mecanism de consultare permanenta cu membrii partidului si cu baza noastra politica pentru a fi mereu la curent cu realitatea”, a mai spus Geoana.

La rindul sau, Ion Iliescu a aratat ca, in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, in PSD trebuie sa aiba loc o dezbatere, astfel incat partidul sa fie pregatit din punct de vedere politic in acest sens.

Pe de alta parte, Geoana a anuntat ca specialistii PSD lucreaza la o propunere de amendament la legile sigurantei nationale, care sa permita instituirea unui mecanism de numire a unui reprezentant al opozitiei in fruntea unuia dintre serviciile secrete.

“Vrem totodata sa ajungem la un acord astfel incit si sefia Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI sa revina opozitiei”, a mai spus Geoana.