Radu Prisacaru urmeaza sa fie pus in libertate, sambata noaptea, dupa ce Instanta Curtii de Apel a admis vineri contestatia la sentinta data de Tribunalul Bucuresti prin care s-a dispus prelungirea mandatului de arestare preventiva cu inca 30 de zile.

Astfel, fostul prefect de Iasi si alte trei presoane acuzate de fapte de coruptie vor fi eliberate, decizia instantei fiind definitiva si aplicabila imediat.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul fostului sef al ADS Iasi, Flavius Ionita, al avocatului Toni Baltag si al omului de afaceri Cristian Maftei. Radu Prisacaru a declarat la sedinta ca probele din dosar ii sustin mai degraba nevinovatia, decat sa-l acuze.

Flavius Ionita a declarat in fata magistratilor ca, in urma confruntarii de joi cu denuntatorul Dorin Fornea, acesta si-a schimbat declaratiile si recunoaste ca nu i-a pretins nimeni mita.

Inculpatii au mai sustinut ca dosarul de coruptie care in care este vizat Prisacaru este o "conspiratie" a denuntatorului pentru a scapa de dosarele pe care le are la DNA Iasi.

Instanta Tribunalului Bucuresti prelungise, marti, cu inca 30 de zile, mandatul de arestare preventiva pentru fostul prefect de Iasi si ceilalti trei complici, care au fost arestati prevenitiv la inceputul lunii septembrie.

Acestia au fost retinuti in urma unui denunt facut de catre sotul decanului Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Iasi, Norina Fornea.