In ultima sedinta a saptamanii s-a mentinut evolutia ascendenta in randul indicilor bursieri, toti inchizand la variatii usor pozitive de pana la 0,32% in cazul BET-FI, in schimb rulajul valoric fata de sedinta precedenta a fost in scadere la 38,28 milioane RON (-19,5%).

Variatiile la nivelul cursului de tranzactionare in randul societatilor lichide au fost de amplitudine mica, mai degraba de asezare a cotatiilor, de consolidare.

Cel mai tranzactionat titlu la nivelul pietei a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de aproape 8 milioane RON, fiind transferate 7,62 milioane actiuni. Cursul a continuat evolutia ascendenta inceputa in sedinta precedenta inchizand la 1,0600 RON/actiune (+1,92%), asta in conditiile in care in cea mai mare parte a timpului TLV s-a tranzactionat la nivelul de 1,0500 RON.

Optimismul investitorilor se mentine in cazul titlurilor TLV, cu toate ca au cei mai slabi indicatori de evaluare din segmentul bancar de la bursa, de exemplu un PER de 39,13. Mai mult, incarcarea actiunilor gratuite si a celor subscrise ar fi putut aduce in aceasta perioada o oferta supradimensionata in piata, lucru care nu s-a intamplat.

Titlurile BRD-GSG (BRD) insa au inchis la nivelul pretului de referinta de 18,1000 RON/actiune, consolidandu-se astfel in palierul de 18,0000 RON/actiune, in conditiile unei lichiditati fiind destul de bune, fiind transferate 213 mii actiuni in valoare de 3,86 milioane RON.

In segmentul petrolier, titlurile Petrom (SNP) inchid la pretul de 0,5600 RON/actiune, identic cu cel inregistrat la finalul sedintei de ieri, cu toate ca pe parcursul sedintei cursul a atins maxima de 0,5700 RON/actiune, nivel peste care titlurile SNP se pare ca intampina o rezistenta puternica.

In schimb, Rompetrol Rafinare (RRC) dupa un inceput de sedinta bun in ascensiune pana la 0,0919 RON/actiune, la final s-a depreciat cu 0,88% (0,0902 RON/actiune) fata de inchiderea de ieri. La nivelul intregii saptamanii RRC castiga 1,92%, insa tendinta ascendenta inceputa luni a fost intrerupta in sedinta de astazi, cand cursul a evoluat pe mai toata durata in declin.

O evolutie aparte au inregistrat titlurile ASP, care s-au apreciat cu 7,14%, ultima tranzactie realizandu-se la cursul de 0,0405 RON/actiune. Lichiditatea a fost ceva mai ridicata ca de obicei, tranzactionandu-se 2,55 milioane actiuni in valoare de 104 mii RON.

In a doua parte a sedintei au fost cateva ordine de sute de mii de actiuni, primul dintre ele urcand cursul pana la un maxim de 0,0430 RON/actiune, pe finalul sedintei cresterea s-a mai temperat cursul coborand la un moment dat sub palierul de 0,0400 RON/actiune.

In segmentul societatilor de investitii financiare, in crestere au inchis titlurile SIF Oltenia (SIF5) (+1,05%) si SIF2 (+0,83%), celelalte companii gasindu-se la finalul sedintei la nivelul pretului de referinta inregistrat in sedinta de ieri, cu exceptia SIF Transilvania (SIF3) care a scazut cu 0,4% (2,3800 RON/actiune).

SIF5 a inregistrat cea mai buna lichiditate, dar si cea mai semnificativa apreciere a cursului din segmentul SIF, fiind tranzactionate 2,09 milioane actiuni in valoare de peste 6 milioane RON.

In piata Rasdaq, in segmentul XMBS, atrag atentia transferurile realizate cu titlurile Terra Estival 2002 - Neptun (TERA) in valoarea de 5,35 milioane RON. Intr-un comunicat transmis prin intermediul BVB, SIF Transilvania a anuntat ca a vandut intregul pachet de actiuni detinut la TERA reprezentand 39,62% din capitalul social al companiei.

La data de 17.06.2006 actionar majoritar era compania Star S.A., cu 54,03% din capitalul social.