Specialistii prevad o serie de viitoare angajamente, in cadrul unui trend global, cu nume ca Apple sau Google. BBC si Microsoft au semnat joi un "memorandum de intelegere" prin care compania lui Bill Gates va asigura dezvoltarea serviciilor on-line ale televiziunii publice britanice.

Directorul general BBC, Mark Thompson, si directorul Departamentului "new media", Ashley Highfield, s-au intalnit cu magnatul Bill Gates in Seattle pentru a parafa intelegerea, care nu este exclusiva.

"Memorandumul de intelegere va defini cadrul in care cele doua companii pot explora oportunitati atat pentru difuzarea si consumarea continutului BBC, cat si pentru evolutia transmisiunilor de ultima generatie", au mentionat oficialii trustului englez intr-un comunicat remis ieri presei.

"Microsoft e o poarta catre un alt public"

Alianta BBC - Microsoft a fost prezentata destul de ambiguu, prin expresia "memorandum de intelegere". De fapt, prin aceasta formula, BBC confirma ca Microsoft nu are exclusivitate asupra continutului on-line furnizat companiei britanice.

De asemenea, cele doua parti au explicat contractul prin incercarea de a identifica zone de interes comun, pe care sa poata construi o alianta strategica.

Potrivit recent incheiatei intelegeri, Microsoft si BBC vor colabora pentru o arhiva on-line a trustului media, un nou site "desenat" special pentru lumea "web 2.0" (generatia urmatoare de servicii pe internet) si vor cauta impreuna noi solutii pentru a distribui on-line continutul mass-media.

Printre proiectele tinute in secret de cele doua parti se numara, cred specialistii din piata, si planuri pentru un motor de cautare si un sistem nou de navigare pe net.

La conferinta de presa de dupa semnarea contractului cu Bill Gates, directorul general BBC, Mark Thompson, a subliniat importanta parteneriatului cu gigantul IT. "Pentru a fi siguri ca BBC va imbratisa provocarile creative ale viitorului, trebuie sa sudam legaturi cu astfel de companii IT si de distribuitori, spre binele licentelor noastre de pe piata", a declarat acesta.

Citeste articolul complet in Evenimentul zilei