Liderii PNL si PD se vor intalni, la Cluj, sambata seara, la un cocteil la care ar putea participa si presedintele Traian Basescu. Seful statului ar intentiona sa medieze o "impacare", cel putin de ochiii lumii, intre liberali si democrati - au declarat surse din cele doua partide, citate de NewsIn.

Intalnirea a fost pusa la cale de presedintele PD, Emil Boc si de liderul PNL Cluj, Marius Nicoara.

La cocteil va participa si presa, insa fara camere de luat vederi, fiind putin probabil ca liderii celor doua partide sa poarte discutii serioase.

Tensiunile dintre PNL si PD s-au acutizat in ultima perioada, mai ales dupa ce liberalii au amenintat cu iesirea de la guvernare si ruperea protocolului Aliantei ca urmare a nominalizarii senatorului PSD George Maior la sefia SRI.

De altfel, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, vineri, ca sustinerea de catre PD a senatorului PSD George Maior pentru sefia SRI incalca un act aditional la protocolul de functionare a Aliantei DA. Acest act ar interzice liberalilor si democratilor sa sustina pentru o functie publica, la nivel local si centralm un reprezentant al PSD.

Un alt motiv de tensiune intre PNL si PD a fost decizia lui Traian Basescu de suspendare a ministrului liberal al apararii Teodor Atanasiu. "Interventia" sefului statului l-a determinat pe liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, sa declare ca va limita colaborarea cu grupul PD din Camera Deputatilor.

Tot atunci, liberalii au relansat ideea identificarii unui candidat PNL pentru viitoarele alegeri prezidentiale."Basescu ne-a ajuns", a fost justificarea lui Crin Antonescu.

In luna august, reprezentantii celor doua partide ar fi incheiat un armistitiu, care ar fi fost valabil pana la publicarea raportului de tara de catre Comisia Europeana. Un prim semnal de "impacare" a fost lansat imediat dupa ce documentul a fost prezentat la Strasbourg, cand presedintele si premierul au salutat acest succes, facand impreuna declaratii de presa.