Un avion de linie brazilian, cu 155 de persoane la bord, a disparut, vineri seara, de pe radare, in zona junglei amazoniene. Aparatul, un Boeing 737, s-ar fi ciocnit cu un avion de mici dimensiuni - transmite Reuters. Potrivit agentiei France Presse, ramasitele avionului au fost gasite in statul Mato Grosso.

Avionul de mici dimensiuni a reusit sa aterizeze in orasul Serra do Cachimbo, desi avea o aripa avariata.

Avionul de linie efectua o cursa intre orasul Manaus din jungla amazoniana si capitala tarii, Brasilia. Gol este o companie de transport aerian cu tarif redus care s-a extins rapid in ultimii ani, devenind a doua companie aeriana ca marime din Brazilia si efectuand curse internationale, catre tarile invecinate.

Presedintele autoritatilor aeroportuare Infraero Jose Carlos Pereira a declarat ca nu exista nici un supravietuitor. Echipele de salvare au gasit avionul prabusit cu varful inainte, aparatul atingand solul in pozitie verticala.

Elicopterele care au survolat locul accidentului, in apropierea rezervatiei de la Peixoto de Azevedo, din Mato Grosso, au constatat ca aparatul de zbor este distorsionat si nu au vazut nici un semn de viata.

Acesta este primul mare accident aviatic in care este implicat un avion Gol, de la infiintarea companiei, in 2001. Presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a decretat trei zile de doliu national.