Delegatia Permanenta a PNL s-a intrunit, la Cluj, pentru a discuta propunerile de excludere din partid a deputatilor Cristian Boureanu si Raluca Turcan. Tot sambata, deputatul Aleodor Francu a demisionat din PNL, iar deputatul Titu Gheorghiof a demisionat din Biroul Permanent Central al partidului.

De asemenea, comisia de etica a PNL trebuie sa-si prezinte punctul de vedere in cazul Dinu Patriciu.

Raluca Turcan este prezenta si ea la sedinta Delegatiei Permanente. Inainte de inceperea dezbaterilor, le-a declarat jurnalistilor ca in partid se practica politica excluderilor persoanelor incomode, dar ca nu va contesta eventuala sa excludere din partid.

Raluca Turcan a adaugat ca spera sa poarte un dialog civilizat despre situatia actuala din partid si despre modul in care vor fi identificate mijloacele prin care PNL sa nu mai piarda din credibilitate.

La randul sau, Cristian Boureanu a anuntat ca nu va lua parte la discutii, pentru ca nu se afla in tara. De altfel, Boureanu - suspendat din PNL pe o perioada de un an - a trimis conducerii o scrisoare prin care cere sa fie reprimit in partid.

Boureanu argumenteaza ca nu poate fi sanctionat de forurile de conducere ale PNL atat timp cat este suspendat din calitatea de membru al acestui partid.

In plus, Cristian Boureanu, sanctionat fiindca a declarat ca unii lideri ai PNL colaboreaza cu PSD, spune ca nu vede de ce ar fi suspendat atat timp cat realitatea i-a dat dreptate.

De altfel, Turcan si Boureanu au avut divergente de opinie cu conducerea partidului liberal, pe care au criticat-o de nenumarate ori. Inca din luna iulie, deputatii Cristian Boureanu si Raluca Turcan au fost sanctionati cu avertisment public de catre conducerea PNL.

La inceputul sesiunii parlamentare de toamna, cei doi au pierdut sustinerea grupului parlamentar liberal de la Camera pentru functiile detinute la comisiile permanente, ei comentand defavorabil deciziile luate prin vot de PNL, in special cele privindu-i pe Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.