Deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu au fost exclusi din PNL. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al acestei formatiuni politice, Varujan Vosganian. 53 dintre membrii Delegatiei Permanente au votat pentru excluderea Ralucai Turcan, iar 9 au votat impotriva. Cristian Boureanu a fost exclus cu 50 de voturi "pentru" si 14 "impotriva".

La finalul sedintei, Raluca Turcan s-a declarat multumita ca a avut ocazia sa-si prezinte punctul de vedere, insa a precizat ca in acest moment, in partid sunt practici anti - liberale, care incurajeaza excluderile, iar acestea demonstreaza politica duplicitara si demagogica a actualei conduceri.

"Este greu sa vorbesc despre lucruri dureroase pentru mine. Ma bucur, insa, ca am avut ocazia, in sfarsit, sa discut in interiorul PNL despre problemele reale ale partidului", a adaugat Raluca Turcan in fata jurnalistilor.

Cristian Boureanu

Cristian Boureanu nu a participat la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, fiind plecat din tara. El a precizat ca nu are de gand sa conteste decizia privind excluderea sa din partid.

Turcan si Boureanu au avut divergente de opinie cu conducerea partidului liberal, pe care au criticat-o de nenumarate ori. Inca din luna iulie, deputatii Cristian Boureanu si Raluca Turcan au fost sanctionati cu avertisment public de catre conducerea PNL.

La inceputul sesiunii parlamentare de toamna, cei doi au pierdut sustinerea grupului parlamentar liberal de la Camera pentru functiile detinute la comisiile permanente, ei comentand defavorabil deciziile luate prin vot de PNL, in special cele privindu-i pe Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica

In ceea ce-l priveste pe Dinu Patriciu, acesta a fost sanctionat cu avertisment public, la propunerea Comisiei de etica a partidului, pentru ca doua firme ale omului de afaceri au sponsorizat PSD in campania din 2004.

Tot sambata, fostul sef al Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu, a demisionat din PNL, iar deputatul Titu Gheorghiof a demisionat din Biroul Permanent Central al partidului.