Germanul Michael Schumacher a plecat de pe a 6-a pozitie a grilei de start si si-a folosit intreg talentul, dar si simtul tactic pentru a cistiga o cursa ce parea promisa masinilor Renault.

Vremea ploioasa influentase decisiv calificarile, pneurile cu care era dotat monopostul lui Alonso transformindu-l pe spaniol intr-un favorit cert.

Schumacher a debutat in stilul caracteristic, maniera agresiva de pilotaj, si a ajuns in spatele celor doi piloti Renault, Alonso si Fisichella. In acel moment, sansa ii suride germanului - Alonso are probleme tehnice, ii lasa conducerea coechipierului Fisichella si nu-l poate impiedica pe Schumacher sa il depaseasca.

De pe a doua pozitie, germanul asteapta momentul potrivit pentru a-l devansa si pe Fisichella - oportunitatea se iveste in momentul in care acesta iese de la boxe, dupa a doua oprire, si rateaza o manevra relativ simpla.

Schumacher a condus apoi cursa autoritar, chiar daca ploaia si-a facut din nou aparitia pe ultimele tururi, iar Alonso isi redresase masina.

La capatul Marelui Premiu al Chinei, Schumacher il egaleaza pe Alonso in fruntea clasamentului general al pilotilor, iar finalul campionatului mondial se anunta dramatic.

Clasament cursa Shanghai:

1. Michael Schumacher (Ferrari)

2. Fernando Aloso (Renault)

3. Giancarlo Fisichella (Renault)

4. Jenson Button (Honda)

Clasament general piloti

1. Michael Schumacher (Ferrari) 116p

2. Fernando Alonso (Renault) 116p

3. Giancoarlo Fisichella (Renault) 63p

Clasament constructori

1. Renault 179

2. Ferrari 178

3. McLaren Mercedes 101

Ultimele doua curse ale campionatului mondial: Suzuka - 8 octombrie si Interlagos - 22 octombrie.