Dinu Patriciu a trimis o scrisoare conducerii PNL in care mentioneaza faptul ca este tinta unor acuzatii nedrepte si isi exprima speranta ca in perioada urmatoare va fi absolvit de "vina de a fi liberal", transmite Realitatea TV.

"Nu am considerat nicidata PNL drept un partid leninist, in care vocile membrilor trebuie sa amuteasca atunci cand vorbeste conducerea. Dimpotriva, forta PNL rezida tocmai in faptul ca partidul nostru a fost si ramane un laborator de idei, un for de dezbateri libere si responsabile. Acesta este insusi brand-ul nostru si trebuie sa ni-l asumam", a declarat Patriciu.

Dinu Patriciu a explicat ca a decis sa sponsorizeze si PSD-ul in campania electorala, respectand principiul sanselor egale.

"Reafirmandu-mi convingerea ca astazi sunt tinta unor acuzatii nedrepte, nu am nicio indoiala ca, in perioada urmatoare, se va dovedi netemeinicia acestora si voi fi absolvit de vina de a fi liberal", a precizat Dinu Patriciu.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, nu a dorit sa comenteze scrisoarea trimisa de Dinu Patriciu. Delegatia Permanenta a PNL a decis, sambata, sa il sanctioneze pe Dinu Patriciu cu avertisment public, la propunerea Comisiei de etica a partidului, pentru ca doua firme ale omului de afaceri au sponsorizat PSD in campania din 2004.