Lui Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, i s-a intocmit ieri dosar penal pentru conducerea autoturismului fara permis. El risca o pedeapsa de la sase luni la trei ani.

Un echipaj al Politiei Rutiere Ilfov l-a oprit ieri pe Marian Oprisan pentru un control de rutina, prilej cu care politistii i-au adus la cunostinta faptul ca acesta conduce autoturismul fara permis, actul fiind suspendat in urma cu trei saptamini, pentru viteza excesiva.

„Controlul a avut loc la ora 15.15, pe raza comunei Voluntari, la intrarea in Bucuresti. Politistii i-au intocmit lui Marian Oprisan dosar penal pentru conducerea autoturismului pe drumurile publice fara permis de conducere, pedeapsa fiind cuprinsa intre sase luni si trei ani“, ne-a declarat ieri Cristina Golis, purtatorul de cuvint al Politiei Rutiere Ilfov.

Oprisan: „M-au vinat si mi-au facut dosar penal“

Marian Oprisan sustine ca „totul a fost o lucratura pusa la cale de sefii Politiilor Rutiere Vrancea si Ilfov“. „Cei doi s-au vorbit intre ei, m-au vinat si mi-au facut dosar penal. Ei spera ca pe seama mea sa avanseze mai repede in grad. Eu ma consider nevinovat, deoarece politia nu mi-a comunicat decizia luata in urma cu trei saptamini. Daca stiam de decizie, luam un sofer“, ne-a declarat Oprisan.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea afirma ca a plecat ieri din Focsani la ora 12.30, cu gindul sa ajunga in Capitala. „Pina la intrare in Bucuresti, am trecut pe linga mai multe echipaje de politie, dar nu m-a oprit nici unul.

Cred ca un echipaj din Vrancea mi-a recunoscut masina, a comunicat prin statie si m-au oprit abia la intrare in Bucuresti, pentru ca in urma cu trei saptamini incidentul s-a petrecut pe raza judetului Ilfov, unde au ei acel proces-verbal. Cind m-au oprit, aveam 40km/h si mergeam intr-o coloana de masini.

Nu am incalcat nici o lege, ceea ce inseamna ca politistii au venit special dupa mine“, povesteste Oprisan.

Citeste articolul complet in Cotidianul