„A fost sau n-a fost?“ s-a ales cu un cuplu de trofee la festivalul de profil al capitalei Danemarcei: acela pentru cel mai bun film si cel pentru cel mai bun scenariu. Debutul lui Corneliu Porumboiu in lungmetraj continua sa umple cu statuete etajerele cineastului.

Dupa ce filmul a fost selectat sa se infrunte cu peliculele unor regizori consacrati ca Almod?var sau Ken Loach la Hollywood World Awards, a urmat succesul de la Copenhaga, unde Porumboiu a fost recompensat cu „Lebada de Aur“ pentru doua dintre cele trei ipostaze in care a participat la „A fost sau n-a fost?“, anume in calitate de scenarist si regizor.

Juriul, format din regizorii Pawel Pawlikowski si Kornel Mundrucz?, actritele Ghita Nørby si Tuva Novotny, plus fotograful Robby M?ller, i-a decernat premiile cineastului roman simbata seara. Importanta celor doua statuete aurite in forma de lebada este, si ea, dubla.

In primul rind, filmul va fi distribuit pe marile ecrane din Danemarca, iar distinctiile obtinute la Copenhaga fac cel putin jumatate din marketing. In al doilea rind, festivalul din capitala tarii lui Hamlet se numara printre cele citeva care isi aduc girul premiilor oferite de Academia Europeana de Film.